< простор за вашата реклама >

< простор за вашата реклама >

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

МАКЕДОНСКА ЛИТЕРАТУРА

Македонската литература по Втората светска војна

Македонската литература има свој специфичен развој поради петвековното османлиско владеење, Балканските војни, Светските војни, аспирациите на соседите и наметнувањето на нивниот јазик, немањето свој литературен јазик.

Прочитај повеќе

ПИШУВАЊЕ И ЧИТАЊЕ

СВЕТСКА ЛИТЕРАТУРА

Scroll to Top