Почетна » македонска литература » македонски романтизам (преродба во македонија)

македонски романтизам (преродба во македонија)

Преродбата (романтизмот) во Македонија

Преродбата (романтизмот) во Македонија се појавува во средината на XIX век (1850-1860 г.) како продолжение на просветителството. Преродбата се карактеризира со будење на националната свест:

Преродбата (романтизмот) во Македонија Прочитај повеќе »

Scroll to Top