Македонски средношколци, во конкуренција на 87 земји и 335 ученици, освоија сребрен и бронзен медал на Интернационалната олимпијада по информатика која се одржа на почетокот на септември 2018 година во Јапонија.

Повеќе години наназад македонските ученици покажуваат одлични резултати и до сега имаат освоено два сребрени и шеснаесет бронзени медали.


Прочитај повеќе на следнава ВРСКА.Прочитај повеќе

Работна група во Министерството за образование и наука (МОН) периодов на големо работи на подготовка на нов вид тестирање кое треба да го замени екстерното. Основците ќе бидат дел од ново, т.н. национално тестирање, открива за Деца.мк заменик-министерот за образование Петар Атанасов.


Прочитајте повеќе на следниот ЛИНКПрочитај повеќе

Гимназијата „Јосип Броз-Тито“ има ново решение за проблемот со мобилните телефони и нивното користење за време на наставата.


Повеќе околу ова и што вработените во гимназијата имаат да кажат можете да прочитате на следниот ЛИНКПрочитај повеќе