Почетна » прва година

прва година

Поделби на литературата – лирика (прва година)

1. Поделби на литературата Литературата се дели според неколку критериуми. 1. Според авторството, литературата можеме да ја поделиме на: – народна (анонимна, колективна, усна) и – …

Поделби на литературата – лирика (прва година) Прочитај повеќе »

Хомер

Хомер – „Илијада“

Хомер Биографски податоци за Хомер речиси не постојат. Не се знае каде е роден

Scroll to Top