Почетна » македонски јазик

македонски јазик

Македонскиот јазик во семејството на јужнословенските јазици

Македонскиот јазик му припаѓа на индоевропското семејство во групата на јужнословенските јазици, во источната подгрупа, заедно со бугарскиот јазик.

Македонскиот јазик во семејството на јужнословенските јазици Прочитај повеќе »

Scroll to Top