,

Испитна програма по македонски јазик

Испитната програма за државна матура по предметот македонски јазик и литература содржи три области: јазик, литература и читање и пишување. Во…
, ,

Творештво за масакрот во Ваташа

Творештво инспирано од масакрот во Ваташа Во врска со случувањата во Ваташа, на 15 и 16 јуни 1943 година во македонската литература имаме…