Почетна » аудио

аудио

големата вода

Живко Чинго „ Големата вода “

Големата вода , „Ал“ и „Бабаџан“ и драмите: „Четирите прекрасни годишни времиња“, „Образов“, „Сурати“, „Работници“, „Под отворено небо“, „Кенгуров скок“.

„ Илијада “ (раскажана)

„ Илијада “ е составена од 24 пеења каде се опишани последните педесетина дена од Тројанската војна. Причините и поводот за започнувањето на Тројанската

митови

Старогрчки митови (избор)

Избор од најинтересните старогрчки митови – Дедал и Икар, Орфеј и Евридика, Сизиф, Тантал, Едип, Одисеј, Ахил, Митот за златното јаболко

Scroll to Top