Почетна » втора година

втора година

Јордан Хаџи Константинов-Џинот (втора година)

Јордан Хаџи Константинов-Џинот (1821 — 1882) живеел и работел на преминот од просветителскиот кон преродбенскиот (романтичарскиот) период во Македонија.   За животот на Џинот Јордан

Јордан Хаџи Константинов-Џинот (втора година) Прочитај повеќе »

Просветителството во Македонија (втора година)

Просветителството кај јужнословенските народи   Во 18 век, дел од јужнословенските народи: Хрватите, Словенците и дел од Србите (Војводина) биле во составот на Австриската Империја;

Просветителството во Македонија (втора година) Прочитај повеќе »

Scroll to Top