Гемиџиите (Солунските атентатори)

Кружокот на гемиџиите се формирал со идеја со саможртва да се помогне на револуционерното македонско движење. Членовите на кружокот биле анархисти

Гемиџиите (Солунските атентатори) Прочитај повеќе »