Гилгамеш (прва година)

Стотици и илјадници години пред нашата ера се формирале старите држави, а во нив и старите литератури: асиро-вавилонска, старохебрејска, староиндиска, старокинеска, старогрчка и други.   […]

Гилгамеш (прва година) Прочитај повеќе »