„Смртта на Иван Илич“ од Толстој

Прочитај повеќе за Толстој   Карактеристики на новелата „Смртта на Иван Илич“ Темата во новелата (повеста) „Смртта на Иван Илич“ од Толстој е ништожниот живот […]

„Смртта на Иван Илич“ од Толстој Прочитај повеќе »