Богородичната црква во Париз – В. Иго

„Богородичната црква во Париз“ е дело на светски познатиот француски писател Виктор Иго. Тоа е историски роман, зашто во преден план не се историските личности […]

Богородичната црква во Париз – В. Иго Прочитај повеќе »