„Ленка“ од Кочо Рацин

„Ленка“ е една од песните од стихозбирката „Бели мугри“ од Кочо Рацин.Таа е лирско-епска песна, елегија. Ленка е најпознатата, антологиска песна на Рацин

„Ленка“ од Кочо Рацин Прочитај повеќе »