Почетна » литературни родови и видови

литературни родови и видови

Стилски изразни средства (семантички) – тропи

Семантички стилски изразни средства (тропи) се изразни средства каде зборот добива поинаква смисла. Поточно, семантиката е наука за значењето на зборовите, нивната внатрешност, па оттука овие стилски изразни средства се однесуваат на тие внатрешни својства на зборовите.

Стилски изразни средства (семантички) – тропи Прочитај повеќе »

Scroll to Top