Написи

Македонски средношколци, во конкуренција на 87 земји и 335 ученици, освоија сребрен и бронзен медал на Интернационалната олимпијада по информатика која се одржа на почетокот на септември 2018 година во Јапонија.

Повеќе години наназад македонските ученици покажуваат одлични резултати и до сега имаат освоено два сребрени и шеснаесет бронзени медали.


Прочитај повеќе на следнава ВРСКА.Прочитај повеќе

За Македонија е текст составен од стихови на Анте Поповски и Гане Тодоровски.
За Македонија
Мојата татковина, мојата Македонија, таа е секоја мисла, секој заглед, таа е занемената големина во песните на Гане Тодоровски и Анте Поповски. Во секој стих таа живее, во секоја мисла е победа на невремето, и ветување дека ќе го помниме нашето вчера, нашето минатото, ветување дека ќе се грижиме за иднината.

 

Македонијо – многузборлива
Прочитај повеќе