Почетна » морфологија

морфологија

Морфологија – видови морфеми (прва година)

Морфологија е дел од науката за јазикот (лингвистиката). Таа се занимава со проучувањето на формите на зборовите, нивното образување и нивното граматичко значење. Морфологијата се занимава

Морфологија – видови морфеми (прва година) Прочитај повеќе »

Scroll to Top