Пишување на согласките Н и Њ

Согласката Н се пишува во зборовите: вишна, пена, пустина, затина, препина, протина, сопина, свински, свинче, свинштина, во личното име Прохор Пчински;

Пишување на согласките Н и Њ Прочитај повеќе »