Почетна » правопис

правопис

Правопис на броевите

Во Правописот на македонскиот јазик не постои посебно поглавје за правопис на броевите.Овде се издвоени неколку правила каде учениците најчесто грешат.

Пишување на Ј

Правопис на Ј 1. Ј секогаш се пишува меѓу И и А. На пр.: Марија, историја, Македонија

Scroll to Top