„Прошедба“ од Рајко Жинзифов

„Прошедба“ од Рајко Жинзифов е првиот расказ во македонската литература. Тука е даден во осовременет македонски јазик, затоа што денешните млади генерации имаат проблем да […]

„Прошедба“ од Рајко Жинзифов Прочитај повеќе »