Ликови во „Црно семе“ од Т. Георгиевски

Ликови во романот „Црно семе“. Романот „Црно семе“ од Ташко Георгиевски е еден во низата романи за судбината на Македонецот од егејскиот дел.

црно семе

„ Црно семе “ Ташко Георгиевски

Ташко Георгиевски е роден 1935 година во с. Крончилево, Воденско, Егејска Македонија. Неговото творештво е целосно преокупирано со егејската тема Црно семе