Војдан Чернодрински „Македонска крвава свадба“

Војдан Поп Георгиев Чернодрински (1875—1951) е основоположник на македонското драмско творештво и театар. Чернодрински е роден во с. Селце

Војдан Чернодрински „Македонска крвава свадба“ Прочитај повеќе »