„Чичко Горио“ од Балзак (раскажана)

Карактеристики на романот „Чичко Горио“   „Чичко Горио“ од Оноре де Балзак е роман чија тема не е единствена. Опфатени се три паралелни приказни кои […]

„Чичко Горио“ од Балзак (раскажана) Прочитај повеќе »