Кузман Шапкарев

Кузман Шапкарев(1 февруари 1834 — 18 март 1909) Кузман Шапкарев е роден во Охрид во сиромашно семејство на речиси неписмени родители.

Кузман Шапкарев Прочитај повеќе »