Јордан Хаџи Константинов-Џинот (втора година)

Јордан Хаџи Константинов-Џинот (1821 — 1882) живеел и работел на преминот од просветителскиот кон преродбенскиот (романтичарскиот) период во Македонија.   За животот на Џинот Јордан […]

Јордан Хаџи Константинов-Џинот (втора година) Прочитај повеќе »