Почетна » трета година » Трета година (средно стручно)

Трета година (средно стручно)

На следните врски може да го најдете целиот материјал што се работи по предметот македонски јазик и литература во средно стручно образование (модуларна програма):

 

ЈАЗИК

1, Историски развој на македонскиот јазик

 

2. Морфологија (неменливи зборови)

 

ЛИТЕРАТУРА

1. Реализмот во светската литература

Оноре де Балзак„Чичко Горио“ 

Николај Василевич Гогољ„Нос“, „Шинел“

Лав Николаевич Толстој„Ана Каренина“Ликовите во романот „Ана Каренина“

Фјодор Михаилович Достоевски„Злосторство и казна“

Антон Павлович Чехов  – избор раскази; „Човек во футрола“, „Облог“

Прашања за повторување

Scroll to Top