Почетна » светска литература » егзистенцијализам

егзистенцијализам

Семјуел Бекет (1906 – 1989)

Семјуел Бекет

Семјуел Бекет е претставник на театарот на апсурдот, односно антидрамата. Апсурдноста која започнува со егзистенцијализмот во антидрамата е уште понагласена. Таа се постигнува со повторување

Семјуел Бекет Прочитај повеќе »

Scroll to Top