Почетна » Новости

Новости

Информација за државна матура 2020

Информација за државна матура 2020 И оваа година испитната програма е иста како во минатата испитна сесија. Темите се од општествено-социјалниот живот.

Испитна програма по македонски јазик

Испитната програма за државна матура по предметот македонски јазик и литература содржи три големи теми. Во испитна програма спаѓаат: јазик, литература

Македонски јазик Е-тест

Тема за матурски есеј 2019

Тема за матурски есеј, оваа 2019 година, не е дадена. Матурскиот есеј ќе биде поврзан со општествено-социјалниот живот на човекот

Scroll to Top